Naar boven

Floris van Bommel

                                                                                                                                                                                                                          

Floris van Bommel is onderdeel van schoenfabriek van Bommel. Bij Pfannini Schoenmode vindt u een shop-in-shop van Floris van Bommel en van Bommel. Hierdoor is er een grote keuze in diverse schoenen van (Floris) van Bommel.

Hieronder echt Floris verhaal:

In 1734, begon mijn bet bet bet bet bet overgrootvader met het maken van schoenen. Handgemaakt! (Klinkt interessant, maar machines bestonden toen nog niet… sterker nog, Amerika’s declaration of independence bestond nog niet en Napoleon trok pas 35 jaar later zijn 1e luier aan).

Op dit moment zijn mijn broers Reynier, Pepijn en ik de 9e generatie binnen het familiebedrijf. We maken nog steeds hoogwaardige kwaliteitsschoenen. Dat komt erop neer dat we veel materialen gebruiken en handelingen verrichten waar de gemiddelde schoenproducent hard om moet lachen.

In 1952 benoemde onze koningin ons tot Purveyor to the Royal household by Appointment. Dat vinden we cool.

In 1996 lanceerde mijn vader naast ons klassieke merk ‘Van Bommel’ het modieuzere ‘Floris van Bommel’. Hij claimde ooit mijn naam verzonnen te hebben en vond dat hij dus ook een soort van auteurs- en daarmee gebruiksrecht had. Vanaf 1999 ben ik me ermee gaan bemoeien. Ik heb in die tijd erg veel gehad aan de wijze woorden van William Shatner: “How do I stay so healthy and boyishly handsome? It’s simple. I drink the blood of young runaways.”

Bekijk de collectie