Naar boven

Clarks

Als ’s werelds grootste schoenenfabrikant op het gebied van schoenen voor alledaags gebruik, verkoopt Clarks jaarlijks meer dan 50 miljoen paar schoenen. Vakmanschap, draagcomfort en hoogwaardige kwaliteit staan daarbij altijd voorop.

Sinds de oprichting in 1825, door de broers Cyrus en James, is Clarks gevestigd in Street. Een plaats in het Engelse graafschap Somerset. Cyrus hield zich bezig met het looien van schapenhuiden en James kwam op het idee om de dierenhuiden, die te klein waren voor tapijten, te verwerken tot pantoffels. In de daarop volgende jaren groeide het bedrijf enorm. Een vroeg marketingsucces was in 1883 de introductie van het ‘Hygienic-assortiment’. Een collectie schoenen die de natuurlijk vormen en lijnen van de voet aannam, waarmee Clarks naam op het gebied van kwaliteit en draagcomfort werd gevestigd. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming met verkooppunten in 35 landen. Clarks is momenteel wereldwijd de grootste producent op het gebied van de alledaagse schoenmode.

Collectie

Het merk Clarks staat voor kwaliteitsschoenen die zijn gemaakt van de beste materialen. De schoenencollectie bestaat uit schoenen voor speciale en casual gelegenheden. Zo vindt u zakelijke schoenen, sportschoenen, verschillende soorten laarzen, sandalen, pumps, instappers en ballerina’s in de collecties.

Het is belangrijk dat uw schoenen de perfecte pasvorm hebben. Daarom biedt Clarks hele en halve schoenmaten en extra smalle en brede pasvormen. Bij het ontwerpen wordt nauw samengewerkt met deskundigen in de biomechanica om precies te begrijpen hoe de voet beweegt. De Active Air-technologie zorgt voor het ultieme comfort door een geweldige schokabsorptie en een uitmuntende luchtcirculatie – zelfs bij de hoogste hakken. Door het gebruik van waterdichte en ademde materialen blijven de voeten droog en fris.

De klassiekers en populairste modellen uit de Clarks collectie zijn onder andere de Desert Boots, Natalies en Wallabees. Zowel de heren- als de damescollectie onderscheidt zich door de perfecte combinatie van vintage mode en design, eenvoud en functionaliteit en natuurlijke materialen en handgemaakte details.

Pfannini en Clarks

Pfannini Schoenmode verkoopt al vele jaren Clarks schoenen voor heren en dames. Pfannini maakt gebruik van het Shop-in-Shop concept van Clarks en heeft daardoor een zeer grote collectie van Clarks.

Desert Boot

De zeer populair schoen de Desert Boot is vanaf maat 39 tm 47 te verkrijgen bij Pfannini Schoenmode.

Bekijk de collectie